skip to Main Content
031-376 01 50 info@usec.se

Fula bluffmejl från ”Postnord”

Postnord varnar för bluffmejl.

I mejlet uppmanas mottagarna att betala 15 kronor fraktavgift till företaget.

– Det är många som väntar på paket nu under julen. Så detta är självklart ett stort problem, säger Anna Kjellander, presskontakt på Postnord.

Under helgen gick flera personer på Facebook ut och varnade för bluffmejl från ”Postnord”. I falskmejlet ombads mottagarna att betala en fraktavgift för att hämta ut ett paket från deras lotteri.

– Precis som för alla andra företag råkar vi ut för bluffmejl. Det är ett jättestort problem, särskilt nu eftersom det är jul och många väntar på sina paket.

– Alla bör vara uppmärksamma på vilka mejl och sms som man får. Får du sms eller mejl från Postnord begär vi aldrig några pengar. Om det inte är så att du ska hämta ut en vara från ett land utanför EU. Då kan du behöva betala tull eller moms, säger Anna Kjellander, presskontakt på Postnord.

På Facebook var det flera som poängterade hur snarlikt bluffmejlet var de vanliga mejlen som Postnord brukar skicka ut.

– Ett tips är att alltid kolla avsändaren, det brukar vara en avslöjande faktor. Bluffmejl är svåra att värja sig mot. Det är enkelt för en bluffmakare att få det att se ut som att det kommer från oss. Men självklart jobbar vi hela tiden med att se vad vi kan göra åt detta.

Polisen listar falskmejl, eller nätfiske, som ett av de vanligaste typen av bedrägerier. De råder alla att aldrig klicka på länkar i mejl som verkar misstänksamma.

– När det gäller oss är ett bra tips att använda vår app. Då kan du vara säker på att informationen alltid kommer till oss. Då kan man dessutom använda bank-id.

Källa: Aftonbladet

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top