skip to Main Content
031-376 01 50 info@usec.se

VARNING för Eco Skydd Sverige AB (PrivatID, ID-safe, SäkerID) som har kopplingar till misstänkt grov brottslighet (BVI Invest AB, Black Velvet Invest AB)

Betala inte under några omständigheter något till detta bolag om de skickar en faktura eller ringer till dig.

De senaste veckorna har vi fått in en mängd samtal från kunder och privatpersoner som har blivit uppringda av ett företag som påstått att de blivit id-kapade och att de måste skaffa ett skydd för att få bort kapningen. Företaget heter Eco Skydd Sverige AB men utger sig vara PrivatID eller ID-Safe när de ringer. I vissa fall har de utgett sig för att vara oss (uSecurity) eller andra seriösa aktörer som MySafety eller Tryggsam och påstått att de tagit över ID-skyddet.

uSecurity kan nu avslöja att personerna bakom Eco Skydd Sverige AB tidigare drev BVI Invest AB eller Black Velvet Invest AB, vars företrädare är misstänkt för omfattande grova bedrägerier mot CSN på över 9 miljoner kronor i en rättegång som pågår i Göteborgs tingsrätt. Då utgav de sig heta NS-Spärr och körde ett snarlikt förfarande.

Vi har sedan slutet på januari varnat för detta företaget och nyligen har kunder och privatpersoner hört av sig till oss när de blivit uppringda av någon från skyddat nummer som säger att det finns en obetald faktura. När detta ifrågasätts säger uppringaren att fakturan är från uSecurity och ger ut våra kontaktuppgifter. Blir du uppringd från någon som påstår sig vara från uSecurity om en obetald faktura, be om att få ringa tillbaka och ring in till kundtjänst på 031-376 01 50. uSecurity ringer aldrig upp dig från skyddat nummer om du har en obetald faktura.

Det har även framkommit uppgifter där personer i samtal med Eco Skydd Sverige AB fått länkar till betalsidor och blivit ombedda att betala sitt ”skydd” under tiden de pratar med ”säljaren”. GÖR ALDRIG BETALNINGAR FÖR NÅGOT UNDER TIDEN NÅGON RINGER DIG OCH BER DIG GÖRA DET. Inga seriösa bolag gör så.

Om du misstänker att du har blivit uppringd av detta företag ber vi dig att kontakta oss på 031-376 01 50 eller info@usec.se. Vi samlar in all information om dem och kommer att bistå Polisen och Konsumentverket i utredningar.

Gör en anmälan till Konsumentverket (öppnas i ny flik)

Källor: UC, Göteborgs Tingsrätt mål B 4365-17, SVT Nyheter

This Post Has 0 Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back To Top